ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο θέμα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του σε αυστριακή εφημερίδα ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο και μη αναστρέψιμο, προς το γενικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποδείχθηκε πως ήταν σωστό, ανέφερε σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χρειάστηκε μάλιστα ο ίδιος να επιβάλει την διατήρησή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, ενάντια στη βούληση ορισμένων κυβερνήσεων, κυρίως γερμανόφωνων.

Στην συνέχεια, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως η ελληνική οικονομία σημειώνει και πάλι ανάπτυξη και εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

«Η ελληνική οικονομία σημειώνει και πάλι ανάπτυξη και εκείνο που με ενδιέφερε ήταν η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», ανέφερε σε συνέντευξή του.

Τέλος, ο κ. Γιούνκερ επικαλέστηκε ρήση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν αναφέροντας πως «ο Πλάτων δεν παίζει ποτέ στη δεύτερη κατηγορία», τονίζοντας πως κανείς θα πρέπει να βλέπει πέρα από τα στενά όρια και εκείνους που δεν είναι σε θέση να το κάνουν θα πρέπει κανείς να τους ενθαρρύνει και να τους βοηθά να το κάνουν.

Tags:
ΕΕ, Ευρωζώνη, Ευρώ, Ελλάδα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK