12:46 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Νότης Μηταράκης ξεκαθάρισε σήμερα πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει τους μειωμένους φόρους στα νησιά.

Στην διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένο το Φ.Π.Α. για το 2020 στα νησιά που επλήγησαν από το προσφυγικό προχώρησε ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Νότης Μηταράκης.

Αυτό ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Χίου.

Ο υφυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμφώνησε πως είναι σημαντικό να στηριχθεί η τοπική οικονομία των νησιών, ιδίως τα νησιά όπως η Χίος που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές.

«Θα στηρίξουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τη νησιωτικότητα. Με μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Ειδικά στα νησιά που σήμερα πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, διατηρούμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α το 2020», σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τη νησιωτική οικονομία και επιχειρηματικότητα και στέκεται δίπλα στους επιχειρηματίες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες στα ελληνικά νησιά, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ισχυρής τοπικής ταυτότητας.

«Είναι αδήριτη ανάγκη τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς αλλά και του δευτερογενούς τομέα, να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να δοθεί κίνητρο στους σημερινούς νέους να επενδύσουν στο μέλλον», σημείωσε.
Tags:
επιχειρήσεις, επιχειρηματίας, νησιά, Προσφυγικό, Νότης Μηταράκης, μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK