19:23 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ διατηρούν την προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αυξήσουν τους δασμούς σε βάρος της Κίνας, κάτι που θα εξαρτηθεί από το εάν οι δύο μεγάλες οικονομικές δυνάμεις θα καταλήξουν σε μία τελική συμφωνία.

Την επιβολή νέων δασμών σε βάρος της Κίνας, τον Δεκέμβριο, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν

Ο ίδιος, μιλώντας στο CNBC, σημείωσε ότι αναμένει ο γύρος δασμών αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στα μέσα Δεκεμβρίου, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. 

Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ για «επί της αρχής βασική συμφωνία» για την επίτευξη «συμφωνίας σε πρώτη φάση», μετά από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και στην Ουάσινγκτον. 

«(...) Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, αυτοί οι δασμοί θα τεθούν σε εφαρμογή, αλλά αναμένω ότι θα έχουμε συμφωνία», σημείωσε ο Μνούτσιν. 

Χθες, ο Τραμπ ανέφερε ότι η Κίνα είχε ήδη αρχίσει να εφαρμόζει τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, αγοράζοντας γεωργικά προϊόντα των ΗΠΑ.

 

Tags:
Στίβεν Μνούτσιν, Εμπορικός πόλεμος, ΗΠΑ, Κίνα, Δασμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK