15:40 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Μέρισμα» για τις επιχειρήσεις, που θα καταβληθεί με τη μορφή επιστροφής φόρου, στα σχέδια της κυβέρνησης. Το επόμενο διάστημα αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια ως προς τους δικαιούχους.

«Μέρισμα» ύψους 183 εκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ant1news.gr, το «μέρισμα» θα δοθεί με τη μορφή επιστροφής φόρου, εντός του Δεκεμβρίου

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σχέδιο που προβλέπει τη χορήγηση έκπτωσης με την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που θα πρέπει να εξοφλήσουν οι εταιρείες μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται και νέα εκκαθάριση στην προκαταβολή με μειωμένα τα ποσά του φόρου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση της λίστας με τις εταιρείες που δικαιούνται το «μέρισμα». 

Τα κριτήρια της καταβολής αναμένεται να προσδιοριστούν το επόμενο διάστημα.

Το μέτρο έχει εφάπαξ χαρακτήρα, ενώ οι δανειστές είναι ήδη ενήμεροι, καθώς επίσης προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020 που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχετική διάταξη θα υπάρξει και στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τέλος Νοεμβρίου στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσχέδιο προϋπολογισμού 2020: Μια «ανάσα» από τη συμφωνία κυβέρνηση και Κομισιόν

Tags:
εκκαθαριστικά, επιστροφή φόρου, επιχειρήσεις, κοινωνικό μέρισμα, μέρισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK