22:05 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στις εργασίες της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ενώ θα συναντηθεί με τη νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει επίσης συνάντηση με τη νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, θα έχει επαφές με την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, Κιθ Κρακ.

Στην ατζέντα του κ. Σταϊκούρα περιλαμβάνονται επιπλέον συναντήσεις με επενδυτικούς ομίλους, τραπεζίτες, καθώς και οίκους αξιολόγησης.

Επιπλέον, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Bank of America Merrill Lynch.

Ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει εξάλλου στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις. Η Ελλάδα εντάχθηκε στη Συμμαχία αυτήν την εβδομάδα, αποτελώντας το 44ο μέλος της.

Τεράστιες αποκλίσεις στις εκτιμήσεις ΔΝΤ – Ελλάδας για την ανάπτυξη της οικονομίας

Στο μεταξύ, αισθητή διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Αθήνας καταγράφεται σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Κατά τη νέα έκθεση του ΔΝΤ, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δεν θα ξεπεράσει το 2% το 2019 και το 2,2% το 2020, ενώ ακολούθως και μέχρι το 2024 θα παρουσιάσει επιβράδυνση.

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας με την Κομισιόν, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2020.

Διαβάστε επίσης:

Μέρισμα και για τις επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

Σχετικά:

Μέρισμα και για τις επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Τεράστιες αποκλίσεις στις εκτιμήσεις ΔΝΤ – Ελλάδας για την ανάπτυξη της οικονομίας
Tags:
ΗΠΑ, Ουάσιγκτον, Ανάπτυξη, Κριστίν Λαγκάρντ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Υπουργείο Οικονομικών, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΔΝΤ, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK