11:14 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα της Κομισιόν για τον ελληνικό προϋπολογισμό του 2020 που εστάλη χθες από το υπουργείο Οικονομικών.

Αισιοδοξία επικρατεί στην Αθήνα σχετικά με την έγκριση του προϋπολογισμού του 2020 από την Κομισιόν μετά τα πρώτα μηνύματα που έλαβε μια ημέρα αφότου εστάλη το σχετικό προσχέδιο.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την άποψη ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που απέστειλε το υπουργείο την Τρίτη «αντανακλά πλήρως τις συζητήσεις» με τους θεσμούς.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει το προσχέδιο και ξεκαθάρισε πως η Κομισιον θα αξιολογήσει τα σχέδια προϋπολογισμών ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζει ο κανονισμός.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι θεσμοί έχουν ήδη συζητήσει εκτενώς τον προϋπολογισμό για το 2020 με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος. Το σχέδιο προϋπολογισμού αντανακλά πλήρως αυτές τις συζητήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος

Τέλος, έκανε γνωστό πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει τις γνωμοδοτήσεις για όλα τα σχέδια προϋπολογισμών των κρατών της ευρωζώνης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Tags:
Υπουργείο Οικονομικών, δαπάνες, έσοδα, ΕΕ, Ελλάδα, Κομισιόν, Προϋπολογισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK