21:32 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το προσχέδιο προϋπολογισμού που εστάλη στην Κομισιόν περιλαμβάνει ένα μέτρο που συνιστά σημαντική ελάφρυνση για τις επιχειρήσεις, η οποία αναμένεται να δώσει «ανάσα» ρευστότητας έως το τέλος του έτους.

Μείωση της τάξης του 5% της προκαταβολής φόρου που βεβαιώθηκε φέτος στις επιχειρήσεις προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Το προσχέδιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο θα έχει συνολικό κόστος 138 εκατομμύρια ευρώ στον φετινό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου η συγκεκριμένη έκπτωση να φανεί στην τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που θα πληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου. 

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνεται, μτεαξύ άλλων, η κοστολόγηση των μέτρων ελάφρυνσης στα 1,181 δισ. ευρώ για το 2020. 

Η Κομισιόν, σε μια πρώτη αντίδραση για το προσχέδιο προϋπολογισμού, απέστειλε θετικά μηνύματα χθες, με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σημειώνει ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη «αντανακλά πλήρως τις συζητήσεις» με τους θεσμούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Tags:
μέρισμα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν, Προϋπολογισμός, Φορολογία, φόροι, επιχειρήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK