01:59 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων καλούνται να πληρώσουν από 22 έως 1.380 ευρώ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα συνολικού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εντός των επόμενων εβδομάδων, και σε κάθε περίπτωση έως τις 15 Νοεμβρίου, θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πρόκειται να δουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξουν ελαφρύνσεις.

Και αυτό, διότι – σύμφωνα με το «sofokleοusin.gr» - στο οικονομικό επιτελείο προσδοκούν την είσπραξη 1,2 δισ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες, ως εκ τούτου, θα κληθούν να καταβάλλουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης του οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών, με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Τα πρόστιμα

Όσο δεν καταβάλλουν το αντίτιμο έως τα τέλη του Δεκεμβρίου, τότε θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο, ύψους έως 100% των τελών κυκλοφορίας.

Αναλυτικά:

  • 100% των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • 0% των τελών, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Η κατάθεση πινακίδων

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, όσοι επιλέξουν να καταθέσουν πινακίδες έως τις 31 Δεκεμβρίου, τότε απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής τελών κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και το 2019

Σχετικά:

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και το 2019
Tags:
προθεσμία, υπουργός Οικονομικών, Υπουργείο Οικονομικών, πρόστιμα, πρόστιμο, πινακίδα κυκλοφορίας, κυκλοφορία οχημάτων, τέλη κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK