02:44 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 5 Νοεμβίου, προκειμένου να εγκρίνει τη συμφωνία εξαγοράς της Media Markt από την Public. Τι αναφέρεται στη σχετική εισήγηση.

Την εξαγορά της Media Markt - εμπορικό σήμα που ανήκει στη Media Saturn Electronics - από την Public – εμπορικό σήμα που ανήκει στην Olympia Group - θα εξετάσει στις 5 Νοεμβρίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στόχος είναι η έγκριση του αποκλειστικού ελέγχου εκ μέρους της Public επί της επιχείρησης καταστημάτων λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, η οποία λειτουργεί υπό το εμπορικό σήμα «Media Markt».

Σύμφωνα με την εισήγηση, η οποία έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προτείνεται η έγκριση του deal, καθότι δεν προκαλούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Μάλιστα, η έλλειψη ενστάσεων αφορά τόσο τον ευρύτερο κλάδο πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, όσο και τις λοιπές αγορές που δραστηριοποιούνται οι δύο συμβαλλόμενες πλευρές (π.χ. είδη computing, είδη gaming, βιβλία, παιχνίδια, χαρτικά και γραφική ύλη).

Βέβαια, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας, όπως και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού συνιστά το τελευταίο εμπόδιο, πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να αλλάξει τον χάρτη της αγοράς ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής της Θάνου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σχετικά:

Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα σε Άρειο Πάγο, Αρχή Διαφάνειας και Επιτροπή Ανταγωνισμού
Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής της Θάνου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Νέα προσφυγή Θάνου στο ΣτΕ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Tags:
πώληση, αγορά, επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια, εξαγορά, συμφωνία, Επιτροπή Ανταγωνισμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK