00:38 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στη διάρκεια της «Black Friday», ένας Έλληνας αγοράζει κατά μέσο όρο τέσσερα προϊόντα, ενώ οι Έλληνες σχεδιάζουν να ξοδέψουν φέτος περίπου 242 ευρώ ανά άτομο σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα.

H «Black Friday» πέφτει φέτος στις 29 Νοεμβρίου και το «Black Friday Global» προχωράει σε μια «ακτινογραφία» των καταναλωτικών τάσεων των Ελλήνων εκείνη την ημέρα. 

Να σημειωθεί άλλωστε ότι τα στοιχεία για το 2018 στην Ελλάδα δείχνουν αύξηση 1.141% στις πωλήσεις τη «Μαύρη Παρασκευή» σε σύγκριση με μια συνηθισμένη ημέρα - αριθμοί πάντως που δεν είναι ασυνήθιστοι, με τη Βρετανία να καταγράφει αύξηση 1.708%, τη Γερμανία πάνω από 2.418% και στην Αυστρία πάνω από 3.000%.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, εντούτοις, ότι έπεσε ελαφρώς η μέση έκπτωση στην Ελλάδα κατά την «Black Friday» (από 53% το 2017 σε 52% το 2018). Την ίδια ώρα, οι προσδοκίες ήταν υψηλότερες, καθώς οι αγοραστές περίμεναν η μέση έκπτωση να φτάσει τα 63%.

Η αιχμή της αγοραστικής δραστηριότητας και τα κορυφαία προϊόντα

Σε ό,τι αφορά τις πιο hot ώρες για αγορές στην Ελλάδα, είναι τα μεσάνυχτα και το μεσημέρι μεταξύ 14:00 και 15:00.

Ακόμη, κάθε καταναλωτής αγοράζει κατά μέσο όρο τέσσερα προϊόντα. 

Εν τω μεταξύ, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στην Ελλάδα οι πέντε πιο αγορασμένες κατηγορίες προϊόντων κατά τη διάρκεια της «Black Friday» περιλαμβάνουν τα εξής:

  • είδη ένδυσης
  • υποδήματα
  • καλλυντικά και αρώματα
  • ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές

Χρήματα που δαπανώνται την «Black Friday»

Οι Έλληνες φαίνονται πρόθυμοι να λάβουν μέρος στις πωλήσεις τόσο σε ηλεκτρονικά όσο και σε φυσικά καταστήματα και είναι έτοιμοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 242 ευρώ.

Σε άλλες χώρες, οι αγοραστές έχουν μικρότερο προϋπολογισμό, όπως οι Γερμανοί (211 ευρώ), οι Σιγκαπουριανοί (232 ευρώ) ή Ισπανοί (210 ευρώ). Οι αγοραστές που προβλέπουν να ξοδέψουν το περισσότερο είναι από τις ΗΠΑ (429 ευρώ), τον Καναδά (381 ευρώ), το Ηνωμένο Βασίλειο (351 ευρώ), την Ιρλανδία (300 ευρώ) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (257 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Tags:
προσφορές, εκπτώσεις, καταναλωτές, αγορές, Black Friday
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK