13:59 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει την αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες, οι οποίες εκδόθηκαν από το 2006.

Την αναστολή για μία τριετία του ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες οι οποίες εκδόθηκαν από τον Ιανουάριο του 2006 αναμένεται ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί στη συγκεκριμένη ανακοίνωση σε ομιλία του σε δείπνο του Economist το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι η κίνηση αυτή θα οδηγούσε σε αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων, προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της απασχόλησης.

Παράλληλα, όπως αναμένεται να τονίσει, η κίνηση αυτή θα βελτιώσει τους ισολογισμούς των τραπεζών αυξάνοντας την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους, με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατή η χορήγηση ρευστότητας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δηλώσει βέβαιος για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021, ενώ θα παρουσιάσει το σχέδιό του, το οποίο θα στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις, μείωση φόρων και δαπανών και σε ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς το Google Search βοήθησε τον Μητσοτάκη να αποφασίσει για το σήμα στα μακεδονικά προϊόντα

Σταϊκούρας: Ουδέποτε υπήρξε ο ειδικός λογαριασμός του Τσίπρα με τα 5,5 δισ. ευρώ

Σχετικά:

Τι είπαν Μητσοτάκης και Τσίπρας για το Joker και την απαγόρευση εισόδου σε ανήλικους
Μητσοτάκης για Συμφωνία Πρεσπών: Δεν θα προσβάλω το εθνόσημο έστω κι αν άλλοι έβαλαν υπογραφές
Tags:
οικοδομικές άδειες, μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK