21:12 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (299)
0 20
Βρείτε μας

Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάστασης μόνιμης οικονομικής αποστολής στη Βενεζουέλα. Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας.

Το ενδεχόμενο εγκατάστασης μόνιμης οικονομικής αποστολής στη Βενεζουέλα εξετάζει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Σεργκέι Στόρτσακ.

Η ρωσική αποστολή, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, αποσκοπεί στην εξέταση ενδεχόμενων αλλαγών στην οικονομία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Οι εταίροι μας ζητούν περαιτέρω συμβουλευτική βοήθεια. Ίσως στείλουμε Ρώσους ειδικούς, οι οποίοι θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση. Έτσι, θα έχουμε μία βαθύτερη ανάλυση των μικροοικονομικών σχέσεων» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Ο Στόρτσακ, παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η μόνιμη οικονομική αποστολή αποτελεί επιθυμία και του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Πάντως, διευκρίνισε ότι «αποτελεί απλά μία ιδέα, ούτε καν μια εξειδικευμένη πρόταση».

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός, επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην οικονομική αποστολή να συμμετέχουν και στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Τέλος, κάλεσε το Καράκας να διευθετήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε σχέση με το εξωτερικό χρέος.

«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε μεθοδολογική βοήθεια. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και είναι δύσκολο να φθάσουμε σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, ιδίως όσοι διακρατούν ομόλογα» κατέληξε ο Στόρτσακ.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής τελεί υπό κοινωνική κρίση, μετά την απόφαση του Χουάν Γκουάιδο, ηγέτη της αντιπολίτευσης, να αυτοανακηρυχθεί ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί τους σύμμαχοι, έσπευσαν να αναγνωρίσουν την εξουσία του Γκουάιδο, ενώ η Ρωσία και μια σειρά άλλων χωρών επιβεβαίωσαν ότι αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαδούρο: Ο Τραμπ διέταξε την κολομβιανή κυβέρνηση και τη μαφία να με δολοφονήσουν

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (299)
Tags:
αποστολή, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, κρίση στη Βενεζουέλα, οικονομική ενίσχυση, Ρωσία, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK