16:09 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμα ένα ρεκόρ κατέγραψε το απόγευμα της Παρασκευής το 10ετές ομόλογο που υποχώρησε ακόμη πιο κάτω από την χθεσινή απόδοση.

Στο 1,20%, από το 1,23% που είχε μειωθεί χθες υποχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής το 10ετές ομόλογο καταρρίπτοντας νέο ρεκόρ.

Να σημειωθεί πως αναμένεται, σύμφωνα με επενδυτές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η αναβάθμιση της πιστολητπικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα, στην Β+ από ΒΒ-, από τον οίκο Standard and Poors.

Παράλληλα, όπως τονίζει η ίδια πηγή, επειδή η κατηγορία Β+ είναι τέσσερις βαθμίδες πιο χαμηλά από την κατηγορία που θεωρείται ασφαλής για επενδύσεις, οι αποδόσεις των τελευταίων ημερών ίσως οφείλονται σε προσδοκίες για μεγαλύτερη αναβάθμιση.

Αναλυτικά, στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 15 εκατ. ευρώ με τα 13 εκατ. ευρω να αφορούν σε εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη δραστηριότητα σημειώθηκε στο 3ετές ομόλογο με 6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,24% σε σχέση με το 1,26% την Πέμπτη, έναντι 0,37% του γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,61% από 1,66% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1090 δολ. από το επίπεδο των 1,1121 δολ που άνοιξε η αγορά.

Tags:
αναβάθμιση, οικονομία, Standard & Poor's, ομόλογο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK