ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, κάνοντας λόγο για μείωση των συντάξεων, αλλά και αύξηση των εισοδημάτων λόγω της μείωσης της φορολογίας.

Αύξηση στις επικουρικές συντάξεις, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αλλά και αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων, των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών από το νέο έτος, μέσω της μείωσης των φόρων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

«Tο νέο ασφαλιστικό που διαμορφώνουμε στο υπουργείο θα αυξήσει και τις κύριες συντάξεις», σημείωσε μάλιστα ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«To εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας. Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό», είπε ακόμη. 

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ, ο ίδιος ανέφερε ότι αποτυπώνει τις «αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου», προσθέτοντας ότι τα λεφτά θα επιστρέψουν προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση δικηγόρου.

Για τις επικουρικές, ειδικότερα, σημείωσε ότι υπήρχε παρέμβαση από τα 1.300 ευρώ και πάνω, προσθέτοντας ότι 465.512 συνταξιούχοι είναι πάνω από αυτά τα όρια, και επομένως θα δουν πραγματικά αύξηση.

«Από 4/10/19, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δε χάνονται», υπογράμμισε. 

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων στο ασφαλιστικό», καθώς όπως είπε, «η περίοδος των επώδυνων δημοσιονομικών προσαρμογών ανήκει στο παρελθόν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό – Πριν το τέλος του έτους στη Βουλή το νομοσχέδιο

 

Tags:
ασφαλιστικό, Φορολογία, φόροι, Συντάξεις, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK