15:28 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Brexit (129)
0 10
Βρείτε μας

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την αναστολή της κυκλοφορίας των αναμνηστικών νομισμάτων για το Brexit, λόγω έλλειψης ενημέρωσης για την ακριβή ημερομηνία αποχώρησης.

Την αναστολή της κυκλοφορίας των αναμνηστικών νομισμάτων για το Brexit αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, επικαλούμενο… έλλειψη ενημέρωσης για την ακριβή ημερομηνία αποχώρησης από την Ε.Ε.

«Έχουμε σταματήσει την παραγωγή των νομισμάτων. Θα λάβουμε την τελική απόφαση στην πορεία» ανέφερε το βρετανικό υπουργείο, εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων για το Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο επρόκειτο να κυκλοφορήσει 3 εκατομμύρια νομίσματα των 50 πενών έως τις 31 Οκτωβρίου, ενώ ακόμη 7 εκατομμύρια νομίσματα, ίδιας αξίας, επρόκειτο να κυκλοφορήσουν εντός του επόμενου έτους.

Το βράδυ της Τετάρτης, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο για το Brexit, αλλά απέρριψε το νομοσχέδιο για το χρονοδιάγραμμα της εξόδου από την Ε.Ε., εξέλιξη η οποία ανάγκασε τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει παράταση από τις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να απαντήσει στο αίτημα για παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία του Brexit, υπό κανονικές συνθήκες, θα εξέπνεε στις 31 Οκτωβρίου του 2019.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρετανός Υπουργός: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ έως τις 31 Οκτωβρίου

Θέμα:
Brexit (129)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, εθνικά νομίσματα, νομίσματα, Ηνωμένο Βασίλειο, σκληρό Brexit, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK