05:38 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως έκανε γνωστό ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να εντάσσεται όποτε θέλει στη ρύθμιση, ωστόσο, συμβούλευσε τους ιδιοκτήτες να το κάνουν νωρίς.

Νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα που θα είναι μόνιμου χαρακτήρα εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ενώ αναμένεται να δοθεί παράταση στις ισχύουσες προθεσμίες ου λήγουν σε λίγες ημέρες.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθει μία συνολική παρέμβαση- μεταρρύθμιση για τα αυθαίρετα.

Η παράταση θα είναι «δευτερεύουσας σημασίας» και δεν θα χαρακτηρίζει τη ρύθμιση, αν και ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε ότι είναι αναγκαία και θα προβλέπεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο βασικό χαρακτηριστικό θα είναι η αποφυγή νέων παρατάσεων στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφετέρου το γεγονός ότι η κόκκινη γραμμή σε σχέση με την τακτοποίηση αυθαιρέτων πάει πίσω στο 2011.

Όπως έκανε γνωστό ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να εντάσσεται όποτε θέλει στη ρύθμιση, ωστόσο, συμβούλευσε τους ιδιοκτήτες να το κάνουν νωρίς.

«Όσο πιο αργά το αφήσουν να το κάνουν- μετά από χρόνια- αυτό μπορεί να σημαίνει ενδεχομένως παραπάνω επιβαρύνσεις για τους ίδιους. Άρα καλύτερα νωρίτερα, παρά αργότερα, παρότι είπα και το υπογραμμίζω ότι ο στόχος είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων να μην είναι επιβαρυντική για τους ιδιοκτήτες» σημείωσε.

Τόνισε ακόμα ότι «θα υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο για τους κατόχους αυθαιρέτων, το οποίο θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και το οποίο θα οδηγήσει σε ένα τέρμα στο γνωστό σκηνικό, όπου υπουργοί Περιβάλλοντος πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στη Βουλή και φέρνουν παρατάσεις επί παρατάσεων. Για όλη αυτή τη ρύθμιση, κομβικής σημασίας θα είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου» ανέφερε.

Θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των όποιων ρυθμίσεων μετά τη συνάντηση που θα έχει με τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Καθησύχασε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο κενό σε σχέση με τους ιδιοκτήτες και σε σχέση με τους μηχανικούς που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εξοικονομώ: Βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο κύκλο

Σύμφωνα με τον υπουργό βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε νέο κύκλο, ενώ επανέλαβε ότι έχει ζητηθεί από τους περιφερειάρχες να δώσουν πρόσθετα κονδύλια.

Εκτίμησε ότι συνολικά οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, που σημαίνει ότι το 5% συνολικά του ΕΣΠΑ θα δοθεί για δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ακίνητα και οικοδομή: Αναστολή ΦΠΑ και έκπτωση 40% για επισκευές

Tags:
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ, ακίνητη περιουσία, ακίνητο, εξοικονόμηση κατ'οίκον, Κωστής Χατζηδάκης, αυθαίρετα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK