00:48 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Έχουμε ξεκινήσει μια άσκηση σχετικά πρόσφατα, με σκοπό έως τον Μάιο του 2020 να την έχουμε ολοκληρώσει, έτσι ώστε να αναμορφώσουμε το πλαίσιο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας».

Για σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ το 2020 έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.

Όπως είπε τον Μάιο του 2020, πριν τα καινούργια εκκαθαριστικά ενέχεται να προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που θα κατευθυνθεί στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για τα νοικοκυριά που σταθερά πληρώνουν τα τελευταία χρόνια πολύ υψηλές υποχρεώσεις για την ακίνητη περιουσία τους.

Μιλώντας στον Real Fm εξήγησε ότι «το πρώτο βήμα έγινε φέτος με τη μεσοσταθμική μείωση 22%, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα».

Κατά τον υπουργό εκκρεμεί ένα ακόμη βήμα που είναι ακόμη μία μείωση 10%, το οποίο δεν έχει μπει για την ώρα στον Προϋπολογισμό του 2020.

«Και αυτό γιατί έχουμε ξεκινήσει μια άσκηση σχετικά πρόσφατα, με σκοπό έως τον Μάιο του 2020 να την έχουμε ολοκληρώσει, έτσι ώστε να αναμορφώσουμε το πλαίσιο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας» ανέφερε.

Τα δύο βασικά στοιχεία είναι η επέκταση και εξορθολογισμός του συστήματος των ζωνών προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, και το άλλο η τυποποίηση και βελτίωση της διαδικασίας του συστήματος των ιδιωτών εκτιμητών.

Στόχος είναι να καταστεί πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Tags:
ακίνητη περιουσία, Φορολογία, οικονομία, ΕΝΦΙΑ, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK