22:34 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γαλλία καλωσόρισε τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση μεταξύ της ιταλικής Fiat Chrysler και της γαλλικής Peugeot, αλλά θα επαγρυπνεί για το γαλλικό βιομηχανικό αποτύπωμα της εταιρείας και τη διατήρηση των κέντρων των αποφάσεων.

Η Fiat Chrysler και η PSA, ιδιοκτήτρια της Peugeot ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συγχώνευση, μέσω ανταλλαγής μετοχών, για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Τα διοικητικό συμβούλιο των δύο επιχειρήσεων έδωσαν εντολή οι αντίστοιχες ομάδες τους να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και να καταλήξουν σε δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης τις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η Fiat Chrysler (FCA) θα καταβάλει στους μετόχους ειδικό μέρισμα ύψους 5,5 δισ. ευρώ και θα παραδώσει τις μετοχές της ρομποτικής μονάδας κατασκευής στο Κομάου, τονίζεται, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρόεδρος Τζον Ελκάν θα οριστεί πρόεδρος, ενώ έδρα του νέου σχήματος θα είναι η Ολλανδία, σημειώνεται. Τη θέση του CEO θα αναλάβει ο γενικός διευθυντής της Peugeot Κάρλος Τάβαρες.

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Καλωσορίζουμε τη συγχώνευση, αλλά...

Η Γαλλία καλωσόρισε τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση μεταξύ της ιταλικής Fiat Chrysler και της γαλλικής Peugeot, αλλά θα επαγρυπνεί για το γαλλικό βιομηχανικό αποτύπωμα της εταιρείας και τη διατήρηση των κέντρων των αποφάσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα φροντίσει η νέα εταιρεία να τηρήσει τη δέσμευσή της να κατασκευάσει μια ευρωπαϊκή βιομηχανία μπαταριών.

Στόχος να γίνει η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία

Η συγχώνευση των Peugeot – Fiat Chrysler θα συνεπάγεται τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Η κεφαλαιοποίηση της Fiat Chrysler ανέρχεται στα 22,4 δισ. δολάρια και της Peugeot στα 23,3 δισ. ευρώ.

Για την έγκριση της συγχώνευσης απαιτείται το πράσινο «φως» των εποπτικών αρχών τόσο της Γαλλίας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tags:
Μπρούνο Λε Μερ, Γαλλία, συγχώνευση, αυτοκινητοβιομηχανίες, Fiat Chrysler
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK