ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει παράλογες και υπερβολικέ χρεώσεις από τις τράπεζες, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μήνυμα σε αυστηρό τόνο απέστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προς τις τράπεζες.

«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν παράλογες, υπερβολικές χρεώσεις τραπεζών και εναρμονισμένες πρακτικές των συστημικών τραπεζών. Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα και είναι έτοιμη να επέμβει στο πλαίσιο του ελληνικού θεσμικού πλαισίου και της ευρωπαϊκής οδηγίας που υπάρχει», σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.   

Ο κ Κωνσταντινόπουλος είχε αναφερθεί σε παράλογες τραπεζικές επιβαρύνσεις και έκανε λόγο για απαράδεκτα υψηλές χρεώσεις σε διάφορες τραπεζικές υπηρεσίες.

«Πρέπει οι τράπεζες να στηρίξουν την ανάπτυξη. Αυτό που κάνουν ξεπερνά κάθε όριο. Μετά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες περιμένουμε να δούμε πόσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να επιβάλλει μέτρα, ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες χρεώσεις», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών τέθηκε το ζήτημα των επιπλέον τραπεζικών χρεώσεων που αναγγέλθηκαν.

«Και οι 4 συστημικές τράπεζες  δεσμεύτηκαν ότι θα το επανεξετάσουν. Αναμένουμε σύντομα τις αποφάσεις τους», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα σημείωσε πως αν εντοπιστεί πως κάποιες τράπεζες εφαρμόζουν εναρμονισμένες πρακτικές η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιληφθεί του θέματος.

Σημείωσε δε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία μετοχική επιρροή, πέραν της θεσμικής, στις διοικήσεις των τραπεζών.

«Η κυβέρνηση μπορεί να επιβληθεί και να μην επιτρέψει να συνεχίσουν οι τράπεζες τις απαράδεκτες χρεώσεις που κάνουν, παρά τις διευκολύνσεις που τους έχουν γίνει», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κωσνταντινόπουλος.

Ο κ. Γεωργιάδης του απάντησε πως οι τράπεζες έχουν λάβει το μήνυμα και δεν θα επιτραπούν παράλογες πρακτικές.

Τέλος, έκανε γνωστό πως είναι καθ’ οδόν το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις παρενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες.

Tags:
Βουλή, τραπεζικός λογαριασμός, τραπεζική ένωση, τράπεζες, τράπεζα, Κυβέρνηση, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK