00:51 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 «βγαίνουν» στο Taxisnet μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών και τυπικά πληρώνονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και θα πρέπει να έχουν πληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τις τυπικές προθεσμίες.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα δουν αλλαγές στη φετινή οφειλή, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν στην έκδοση των τελών με βάση όσα ίσχυαν και πέρυσι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο υπολογίζει σε έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Παρότι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 θα μείνουν αμετάβλητα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει δηλώσει ότι το σύστημα χρήζει βελτιώσεων. Όπως έχει εξηγήσει, πρέπει αφενός να ενσωματωθούν προβλέψεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις εκπομπές ρύπων (σ.σ. WLTP) και αφετέρου να γίνει δικαιότερο το σύστημα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Ο κ. Σταϊκούρας έχει εξηγήσει ότι η κάθε αλλαγή θα είναι προς την κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης αλλά και με στόχο την ανανέωση του στόλου αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα βγουν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας - Οι προθεσμίες πληρωμές

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019 θα βγουν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020, σύμφωνα τουλάχιστον με διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως προαναφέρθηκε, τα τέλη θα είναι τα ίδια με πέρσι.

Όσον αφορά τις προθεσμίες πληρωμής, τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταβληθούν εμπρόθεσμα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Επισήμως, τα τέλη καταβάλλονται το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (δηλαδή 1 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου) κι εάν το όχημα ταξινομηθεί μέσα στη χρονιά, τότε πληρώνονται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Παρόλα αυτά, συνηθίζεται να δίνεται παράταση κάποιων ημερών για την πληρωμή των τελών, που επιτρέπει την καταβολή της οφειλής μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Ωστόσο, η ανακοίνωση γίνεται συνήθως τις τελευταίες ημέρες του χρόνου ή ακόμη και ανήμερα της 31ης Δεκεμβρίου και τυπικά δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι θα συμβεί ή για πόσες μέρες θα δοθεί παράταση.

Πόσα θα πληρώσουμε για τα τέλη κυκλοφορίας 2020

Καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στον τρόπο υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

  • Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2.
  • Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως ημερομηνίας ταξινόμησης, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη πληρωμή

Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, πέραν του ποσού για τα τέλη, θα επιβαρυνθούν και με τα εξής πρόστιμα:

  • Με το 100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • Με το 50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο
  • Με 30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ

Πώς πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας

Με την ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας 2020, οι ιδιοκτήτες μπορούν να βρουν και να εκτυπώσουν τα τέλη από την ειδική εφαρμογή του Taxisnet μέσα από το www.gsis.gr.

Οι χρήστες επιλέγουν μέσα από το αναδυόμενο μενού για «υπηρεσίες προς - Πολίτες» την κατηγορία «Οχήματα». Το σύστημα εμφανίζει επιλογή για εμφάνιση των τελών κυκλοφορίας είτε με κωδικούς Taxisnet είτε χωρίς κωδικούς Taxisnet.

Στη μία περίπτωση με το όνομα χρήση και τον κωδικό Taxisnet, και στην άλλη περίπτωση με ΑΦΜ και αριθμό κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν να βρουν τα τέλη κυκλοφορίας και να τα εκτυπώσουν ώστε να προχωρήσουν στην πληρωμή μέσω τράπεζας ή μέσω e-banking πληκτρολογώντας την «Ταυτότητα Οφειλής» από το ειδοποιητήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και το 2019

Tags:
μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητα, αυτοκίνητο, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, taxisnet, τέλη κυκλοφορίας, Τέλη κυκλοφορίας 2020
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK