11:05 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι διοικήσεις των τραπεζών αναμένεται να προχωρήσουν σε πάγωμα των αυξήσεων στις τραπεζικές προμήθειες, οι οποίες θα επιβάλλονταν από την 1η Νοεμβρίου.

Στο «πάγωμα» όλων των αυξήσεων στις τραπεζικές προμήθειες, οι οποίες θα επιβάλλονταν από 1η Νοεμβρίου, προχωρούν οι διοικήσεις των τραπεζών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης (24 Οκτωβρίου) των τραπεζιτών με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τις τράπεζες να επαναξιολογήσουν τις αυξήσεις, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δεσμεύονται να εξετάσουν εκ νέου την ορθότητα του μέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιπλέον χρεώσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ
  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ
  • Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ: 0,15 ευρώ

Πάντως, προς το παρόν, δεν υπάρχει απόφαση για οποιαδήποτε αλλαγή, όσον αφορά τις αυξημένες χρεώσεις σε αναλήψεις μετρητών μέσω ATM άλλης τράπεζας.

Διαβεβαιώσεις από τη ΔΙΑΣ

Από την πλευρά του, το σύστημα διατραπεζικών πληρωμών ΔΙΑΣ εξέφρασε την υποστήριξή του στη δέσμευση των τραπεζιτών για αναθεώρηση της αναγγελθείσας τιμολογιακής πολιτικής στις χρεώσεις.

Διευκρίνισε δε, ότι οι χρεώσεις που αφορούν τη ΔΙΑΣ ανέρχονται κατά μέγιστον το ποσό των 0,06 ευρώ ανά συναλλαγή, αποσαφηνίζοντας ότι από τη ΔΙΑΣ δεν επιβάλλεται κάποια άλλη χρέωση, είτε άμεση είτε έμμεση - ανεξάρτητα του ποσού που επιβαρύνεται ο καταναλωτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραπεζικές προμήθειες: Οι Έλληνες καταβάλλουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ κάθε μήνα

Νέες τραπεζικές χρεώσεις: Καταγγελίες από τους καταναλωτές - Ξαφνιασμένοι οι τραπεζοϋπάλληλοι

Tags:
Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, αύξηση, πρωθυπουργός, Μητσοτάκης, Χρέωση Προμηθευτή, τράπεζες, τράπεζα, ATM, ΑΤΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK