10:31 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται σήμερα 1 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον έλεγχο των αιτήσεων που εκκρεμούν προς εκδίκαση, σε ό,τι αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ενεργοποιείται σήμερα Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον έλεγχο των εκκρεμών προς εκδίκαση αιτήσεων στο πλαίσιο του Νόμου 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη), σε ό,τι αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι πιστωτές μπορούν μέσω της πλατφόρμας να λαμβάνουν τα φορολογικά στοιχεία εισοδήματος και περιουσίας των οφειλετών τους.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν κατά το ΥΠΟΙΚ να διαμορφώνουν άποψη για το ποιοι θεωρούνται επιλέξιμοι για τη διατήρηση της προστασίας που παρέχει ο Ν. 3869/2010.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αν διαπιστωθεί ότι ο οφειλέτης διαθέτει επαρκή εισοδήματα και περιουσία αλλά δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του – αποτελεί δηλαδή «στρατηγικό κακοπληρωτή» σύμφωνα το υπουργείο Οικονομικών - τότε ο πιστωτής θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε νομικές ενέργειες για τη διακοπή της προστασίας.

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο οι οφειλέτες που διαθέτουν υψηλή ικανότητα αποπληρωμής θα κληθούν να πληρώσουν.

Το ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει ότι πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση αναφορικά με την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης:

Εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019: Ξεκινούν σήμερα – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πότε αναρτώνται στο Taxisnet και μέχρι πότε πληρώνονται

Τράπεζες και ATM: «Παγώνουν» οι αυξήσεις στις προμήθειες

Σχετικά:

Τράπεζες και ATM: «Παγώνουν» οι αυξήσεις στις προμήθειες
Tags:
νόμος Κατσέλη, ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρύθμιση οφειλών, οφειλέτες, οφειλές, οφειλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK