ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσαν μειώσεις στις προμήθειες και τις χρεώσεις. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Alpha Bank.

Μετά το «πάγωμα» των νέων χρεώσεων, οι οποίες θα επιβάλλονταν από 1η Νοεμβρίου, οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν και στη μείωση των προϋπάρχοντων προμηθειών στα ΑΤΜ.

Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τον μηδενισμό του κόστους για τις παρακάτω εργασίες μέσω ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

  • Ερώτηση Υπολοίπου
  • Αλλαγή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)
  • Απεμπλοκή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι καταργείται η χρέωση για τις αναλήψεις μετρητών μέσω ATM άλλης τράπεζας σε όσα νησιά, δεν διατηρεί δικό της ΑΤΜ.

Έσπευσε δε, να επαναλάβει τη δέσμευση για περαιτέρω επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και για τις υπόλοιπες προσφερόμενες υπηρεσίες.

Από την πλευρά της, η Eurobank προχώρησε στην κατάργηση των χρεώσεων για τις αναλήψεις μετρητών μέσω ATM άλλης τράπεζας, στις παρακάτω περιοχές:

Λέρος, Νίσυρος, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Μεγανήσι, Ύδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα, και Ελαφόνησος. 

Στα προαναφερόμενα νησιά προστίθενται και τα εξής: Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Τήλος, Φούρνοι, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη - τα οποία είχαν εξαιρεθεί από την επιβολή χρεώσεων από τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η Eurobank προχώρησε και στην κατάργηση της προμήθειας για την επανέκδοση κωδικού PIN για τις χρεωστικές κάρτες.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τις παρακάτω αλλαγές:

  • Επιστροφή του κόστους που συνεπάγεται η συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, σε 25 περιοχές όπου η Eθνική Tράπεζα δεν διαθέτει ΑΤΜ ή κατάστημα
  • Μη εφαρμογή προμήθειας για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ
  • Κατάργηση χρέωσης για την επανέκδοση και αποστολή προσωπικού κωδικού PIN

Τέλος, η Alpha Bank ανακοίνωσε την κατάργηση των χρεώσεων στις αναλήψεις μετρητών σε 16 νησιωτικές περιοχές, όπου δεν διαθέτει κατάστημα ή ΑΤΜ.

Πρόκειται για τα εξής νησιά: Αγ. Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Αλόννησος, Ανάφη, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Σαμοθράκη, Σίκινος, Σκύρος, Σχοινούσα, Οινούσσες, Χάλκη και Ψαρά.

Η κατάργηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, όπου εξετάστηκε το κόστος των προμηθειών και των χρεώσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ζητήσει το «πάγωμα» των νέων χρεώσεων και τη μείωση - ή και την κατάργηση - των υπαρχόντων, με τις τράπεζες να δεσμεύονται να επαναξιολογήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προμήθειες σε τράπεζες και ATM: Γιατί δεν αρκεί το «πάγωμα» - Τι συμβαίνει σε Ελλάδα και Ευρώπη

Νέες τραπεζικές χρεώσεις: Καταγγελίες από τους καταναλωτές - Ξαφνιασμένοι οι τραπεζοϋπάλληλοι

Tags:
Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Χρέωση Προμηθευτή, ελληνικές τράπεζες, τράπεζες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK