21:26 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου ενέκρινε την επιβολή κινεζικών δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων, συνολικής αξίας 3,6 δισ. δολαρίων.

Το πράσινο φως στην επιβολή κινεζικών δασμών σε αμερικανικά προϊόντα, ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, άναψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

Η απόφαση των κινεζικών αρχών έρχεται ως απάντηση στην εφαρμογή αντι-ντάμπινγκ πρακτικών εκ μέρους των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η επιβολή μιας σειράς δασμών εκ μέρους της Ουάσιγκτον στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών στις ΗΠΑ.

Πάντως, οι δύο πλευρές φέρεται να βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώσει ότι η τοποθεσία της υπογραφής της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα ανακοινωθεί «σύντομα».

Οι σχετικές υπογραφές επρόκειτο να «πέσουν» στη Σύνοδο του APEC στη Χιλή. Ωστόσο, η έκρυθμη κατάσταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, οδήγησαν την κυβέρνηση στην ακύρωσή της.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Τραμπ, η «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας θα διευθετεί ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όπως και τη δέσμευση της Κίνας για την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, αξίας 50 δισ. δολαρίων.

Οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν σημαντικά τον Ιανουάριο του 2018, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλλει δασμούς, ως απάντηση στις «άδικες εμπορικές πρακτικές» του Πεκίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Παράθυρο» ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αντί των δασμών σε αυτοκίνητα

Νέα αυστηρά μέτρα στην Κούβα επέβαλαν οι ΗΠΑ

Tags:
εισαγωγές, εισαγωγή, Δασμοί, Κίνα, ΗΠΑ, εμπορικές σχέσεις, Εμπορικός πόλεμος, εμπορική συμφωνία, εμπόριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK