02:30 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εντός του Νοεμβρίου, η Bank of China θα ανοίξει το πρώτο τραπεζικό υποκατάστημα στην Ελλάδα. Πώς σχολίασε το γεγονός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την απόφαση της Bank of China να ανοίξει υποκατάστημα στην Αθήνα σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαγκάη.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμφωνία με τις τράπεζες. Η Bank of China που ανοίγει υποκατάστημα στην Αθήνα, είναι η 4η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο. Ένα μικρό μέρος του ισολογισμού της να διαθέσει στην Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε, χαρακτηριστικά, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Όσον αφορά τις επιχειρηματικές επαφές στη Σαγκάη, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «ανοίξαμε μια μεγάλη βεντάλια θεμάτων για επενδύσεις που έχουν σχέση με την ηλεκτροκίνηση, τις “έξυπνες” πόλεις, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα προκύψουν πολύ σημαντικές συμφωνίες», ενώ σημείωσε ότι «ήταν μια μεγάλη επιχειρηματική αποστολή και μια πρόκληση για εμάς, να δοκιμάσουμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν εμφανιζόμαστε καλά οργανωμένοι».

Εντός Νοεμβρίου το υποκατάστημα της Bank of China

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρώτο κατάστημα της Bank of China στην Ελλάδα θα «ανοίξει» εντός του Νοεμβρίου.

Στόχος του κινεζικού τραπεζικού ιδρύματος αποτελεί η χρηματοδότηση επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της πράσινης οικονομίας και της ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης σε Σι Τζινπίνγκ: Είμαστε αποφασισμένοι να προσελκύσουμε ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα

Κοινό μήνυμα Μητσοτάκη - Cosco: Στόχος να κάνουμε τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης

Μητσοτάκης στη Σαγκάη: Επενδύσεις και ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα

Tags:
Σαγκάη, Κυβέρνηση, πρωθυπουργικό, πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κίνα, ελληνικές τράπεζες, τράπεζες, τράπεζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK