23:49 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό για τις τροποποιήσεις στον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι τράπεζες θα είναι εκείνες οι οποίες θα χρηματοδοτούν τον δικηγόρο του δανειολήπτη, ο οποίος ζητεί προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε συνάντηση για το ζήτημα την Τρίτη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό.

Επί τάπητος κατά τη συνάντηση τέθηκαν οι τροποποιήσεις στον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι συμφωνήθηκε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εφόσον ο αιτούμενος προστασίας δανειολήπτης κάνει χρήση δικηγόρου, οι τράπεζες να χρηματοδοτούν τον δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μια σειρά βελτιώσεων στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Οι αλλαγές αφορούν τόσο σε νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν, όσο και σε αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη κατοικία: Ποιους ευνοούν οι νέες ρυθμίσεις - Όλες οι αλλαγές

Πρώτη κατοικία: Οδηγός για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης

Σχετικά:

Βελτιώσεις του ΥΠΟΙΚ για την προστασία της α' κατοικίας
Tags:
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, τράπεζες, τράπεζα, δικηγόρος, κατοικία, σπίτια, σπίτι, ακίνητη περιουσία, ακίνητο, προστασία, Άδωνις Γεωργιάδης, πρώτη κατοικία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK