12:33 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα σε Τρ. Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Κ. Μακεδονίας και Royal Sugar.

«Έπεσαν» την Τρίτη οι υπογραφές για τη συμφωνία ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας και τη Royal Sugar, με στόχο τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Η συμφωνία αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το «παρών» στην τελετή υπογραφής έδωσαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Χρήστος Πούρης, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, και ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «ένα μεγάλο πρόβλημα που μας κληροδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά από δική μου επίπονη προσπάθεια, του κ. Σκρέκα και του κ. Παπαθανάση, βρήκε τη λύση του».

​«Ένας δυνατός Έλληνας επιχειρηματίας, ο κύριος Καραθανάσης, αποφάσισε να αναλάβει ένα σημαντικό ρίσκο, αλλά στο τέλος θα βγάλει και τους τευτλοπαραγωγούς και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ασπροπρόσωπους. Η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο χάρτη της παραγωγής ζάχαρης» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε ότι «με τη συμφωνία δίνουμε μια νέα πνοή σε μια παλιά ακμάζουσα βιομηχανία, αυτή της ζάχαρης». «Πιστεύουμε ότι αυτή η αρχή θα είναι η αρχή μιας μεγάλης πορείας, έτσι ώστε να επαναδραστηριοποιηθεί η παραγωγή και η βιομηχανία της ζάχαρης στην Ελλάδα» κατέληξε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε ότι «σήμερα διασφαλίζεται η συνέχιση μιας πολύ σημαντικής καλλιέργειας στην Ελλάδα, αυτή της τευτλοκαλλιέργειας εξασφαλίζοντας έτσι το αγροτικό εισόδημα στους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς».

Τέλος, ο κ. Καραθανάσης έκανε λόγο για «μία ιστορική συμφωνία σε ένα πολύ στρατηγικό προϊόν», ενώ σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι την επόμενη μέρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, προλειαίνει το έδαφος για την εκμίσθωση δύο παραγωγικών μονάδων της ΕΒΖ στη Royal Sugar.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την αίτηση υπαγωγής της ΕΒΖ στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Το σχέδιο εξυγίανσης, παράλληλα, προβλέπει ότι η Τρ. Πειραιώς – βασικός πιστωτής της ΕΒΖ - αναλαμβάνει ως στρατηγικός επενδυτής την εξυγίανση της ΕΒΖ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς εξόφληση οι εργαζόμενοι και τευτλοπαραγωγοί της ΕΒΖ

Tags:
παραγωγικοί φορείς, παραγωγή, συνεταιρισμοί, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανάπτυξη, Άδωνις Γεωργιάδης, τράπεζες, τράπεζα, βιομηχανία, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΕΒΖ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK