08:58 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η θυγατρική του Ελλάκτωρ, Άκτωρ, ανέλαβε την εκτέλεση νέου έργου στη Ρουμανία, συνολικού προϋπολογισμού 573 εκατομμυρίων ευρώ. Τι προβλέπει η σύμβαση.

Σιδηροδρομικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 573 εκατ. ευρώ, ανέλαβε στη Ρουμανία η ΑΚΤΩΡ, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στη βαλκανική χώρα.

Η ελληνική εταιρεία, η οποία απαρτίζει το 60% της κοινοπραξίας με Alstom - Arcada, ανέλαβε την αναβάθμιση του τμήματος Apata - Cata της σιδηροδρομικής γραμμής Brasov - Simeria, η οποία αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών Ρήνου - Δούναβη.

Πρόκειται, μάλιστα, για το τρίτο τμήμα που αναλαμβάνει η θυγατρική του ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη συγκεκριμένη γραμμή, καθώς τον περασμένο Ιούνιο η ελληνική εταιρεία αναδείχθηκε ανάδοχος και για το έργο αναβάθμισης των δύο όμορων σιδηροδρομικών τμημάτων Brasov - Apata και Cata – Sighisoara, με συνολικό προϋπολογισμό 627 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η νέα σύμβαση προβλέπει την εκτέλεση ενός φάσματος σιδηροδρομικών εργασιών αναβάθμισης της γραμμής, όπως η αποκατάσταση δοµικών έργων, ο εκσυγχρονισμός των τοπικών διασταυρώσεων, η ηλεκτροδότηση, καθώς και η αναβάθµιση των συστηµάτων σηµατοδότησης και επικοινωνιών.

Οι εργασίες αναβάθμισης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 48 μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο, η ΑΚΤΩΡ προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης και για την κατασκευή οδικού έργου, προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει ακόμη τέσσερα μεγάλα υπό κατασκευή οδικά και σιδηροδρομικά έργα στη Ρουμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φέιγ βολάν από τον Ρουβίκωνα έξω από τα γραφεία της «Ελλάκτωρ»

Tags:
Ρουμανία, δημόσια έργα, έργα, κατασκευή, σύμβαση, Προϋπολογισμός, έργο, σιδηροδρομικός σταθμός, σιδηροδρομικοί, σιδηρόδρομος, Ελλάκτωρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK