ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο πλαίσιο φοροελαφρύνσεων, η κυβέρνηση συζητάει τη διάθεση ετήσιων καρτών ΜΜΜ από τις εταιρείες στους εργαζόμενους, με το κόστος να εκπίπτει στα έξοδά τους.

Έξτρα φοροελαφρύνσεις σε συνδυασμό με κίνητρα στις επιχειρήσεις σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του μήνα, σύμφωνα με το star.gr.

Ένα από τα μέτρα αφορά και τη χορήγηση ετησίων καρτών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι κάρτες θα παρέχονται από τις εταιρείες και το κόστος θα εκπίπτει στα έξοδά τους.

Μάλιστα, εξετάζεται να υπάρχει μία προσαύξηση της τάξης του 30%, ώστε να είναι πιο θελκτικό το μέτρο για τις εταιρείες, δηλαδή για κάθε κάρτα 330 ευρώ, στα έξοδα θα περνούν 400 ευρώ.

Το εν λόγω μέτρο θα έχει διπλή θετική επίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, καθώς δεν ευνοεί μόνο τους εργαζόμενους αλλά εκτιμάται ότι θα αυξήσει και τα έσοδα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ότι ο ίδιος θα φροντίσει να πριμοδοτήσει νέους συνεργάτες στις εταιρείες και πως θα τους ενισχύσει.

«Προσφέρετε εσείς ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα, ιδιωτική ασφάλεια υγείας ή κάρτες κίνησης στα μέσα μεταφοράς και εγώ συζητώ τα έξοδα αυτά να εκπίπτουν από την εφορία», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού - Τι προβλέπει για ανάπτυξη και φοροελαφρύνσεις

Πότε ψηφίζονται οι φοροελαφρύνσεις της νέας κυβέρνησης

Tags:
φοροελαφρύνσεις, Φορολογία, Κυβέρνηση, ΜΜΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK