08:24 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στόχος το φορολογικού νομοσχεδίου είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές να ανέρχονται στο 30% του εισοδήματος, ώστε να μην επιβληθεί «ποινή».

Την κατάργηση της φορολοταρίας που δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς εξετάζει η κυβέρνηση που σκέφτεται να κληρώνει σπίτια τα οποία μέσω κατασχέσεων έχουν περιέλθει στην κατοχή του Δημοσίου.

Όπως μετέδωσε το Star, η φορολοταρία με τη σημερινή της μορφή έχει αποτύχει, εκτιμά η κυβέρνηση, και στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάστηκε το ενδεχόμενο να κληρώνονται σπίτια, διαμερίσματα και βίλες.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πείσει τους πολίτες να συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές αποδείξεις έως το 30% του εισοδήματός τους καθώς εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό το σχέδιο αυτό θα υλοποιηθεί πιθανότατα από το επόμενο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο απασχόλησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Στόχος είναι η ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τις υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές, ύψους 30% του εισοδήματος, ώστε να μην επιβληθεί «ποινή», στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε ότι ο υπολογισμός του 30% θα γίνεται με βάση το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα.

Tags:
φοροδιαφυγή, απόδειξη, οικονομία, Φορολοταρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK