ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προκειμένου να αποδειχθεί εναρμονισμένη πρακτική θα πρέπει να εντοπισθεί αποδεικτικό υλικό για συναντήσεις στελεχών και συνεννοήσεις σχετικά με το ζήτημα των χρεώσεων.

Στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, της Attica Bank και στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών πραγματοποίησαν έφοδο ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πηγές που επικαλείται η kathimerini.gr, κάνουν λόγο για πιθανή ύποπτη παράλληλη συμπεριφορά τραπεζών που αφορά το ζήτημα των χρεώσεων και προμηθειών, που είχε βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι τράπεζες προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή σε αναπροσαρμογή προς τα κάτω κάποιων από τις επίμαχες χρεώσεις.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες φαίνεται να υπήρξαν διαμαρτυρίες από μικρότερες τράπεζες καθώς και ηλεκτρονικές τράπεζες που χρησιμοποιούν το δίκτυο ΑΤΜ των τραπεζών και βασίζονται ουσιαστικά από αυτό, για πιθανές απώλειες από τις συγκεκριμένες χρεώσεις.

Προκειμένου να αποδειχθεί εναρμονισμένη πρακτική θα πρέπει να εντοπισθεί αποδεικτικό υλικό για συναντήσεις στελεχών και συνεννοήσεις σχετικά με το ζήτημα των χρεώσεων. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να γίνει επίκληση σε κάποιες περιπτώσεις προσαρμογής σε νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Μεταξύ άλλων, ζητήθηκαν έγγραφα, ενώ έγινε και αντιγραφή του περιεχομένου «σκληρών δίσκων». Κατά τις πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι τράπεζες παρείχαν άμεσα όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η αναπροσαρμογή σε κάποιες χρεώσεις δρομολογήθηκαν μετά την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, όπου εξετάστηκε το κόστος των προμηθειών και των χρεώσεων.

Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει το «πάγωμα» των νέων χρεώσεων και τη μείωση - ή και την κατάργηση - των υπαρχόντων, με τις τράπεζες να δεσμεύονται να επαναξιολογήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική.

Προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει περαιτέρω μειώσεις στις χρεώσεις για τις τραπεζικές υπηρεσίες, που θα ανακοινωθούν εντός του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προμήθειες σε τράπεζες και ATM: Γιατί δεν αρκεί το «πάγωμα» - Τι συμβαίνει σε Ελλάδα και Ευρώπη

 

Tags:
έφοδος, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ελληνικές τράπεζες, τράπεζες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK