16:30 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής, κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα κεντρικά γραφεία των ελληνικών τραπεζών.

Διευκρινίσεις για τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στις ελληνικές τράπεζες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου διημέρου, έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, αφορούσαν ανησυχίες ότι «οι ερευνώμενες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστικές πρακτικές οριζόντιας σύμπραξης ή πρακτικές αποκλεισμού στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πληρωμών».

Υπενθυμίζεται ότι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών – Εθνική Τράπεζα, Τρ. Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank – της Attica Bank, καθώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Μάλιστα, σ’ αυτούς συμμετείχαν πάνω από 120 υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι οποίοι για ώρες ξεσκόνιζαν τα ηλεκτρονικά αρχεία των τραπεζών.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών.

Πάντως,, όπως διευκρινίζει, η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά, ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σέβεται πλήρως τα δικαιώματα άμυνας, ιδίως το δικαίωμα ακρόασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων» καταλήγει, η σχετική ανακοίνωση.

«Με έμφαση στο ζήτημα των χρεώσεων και των προμηθειών, η έφοδος έγινε προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξαν εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ των τραπεζών. Ζητήθηκαν έγγραφα, έγινε αντιγραφή περιεχομένου από σκληρούς δίσκους, άνοιξαν συρτάρια, διάβασαν ακόμη και προσωπικές σημειώσεις» δήλωσε την Πέμπτη τραπεζική πηγή, μιλώντας στο Sputnik.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέος γύρος ελέγχου στις τράπεζες σήμερα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τραπεζικές πηγές για έφοδο Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες: «Δεν ήταν οικονομολόγοι»

Tags:
έλεγχος, έλεγχοι, έρευνες, έρευνα, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Alpha Bank, Eurobank, ελληνικές τράπεζες, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, τράπεζες, τράπεζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK