ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση τριών ελληνικών τραπεζών, ενώ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προοπτικές για ακόμη μία.

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Standard & Poor’s (S&P), επιβεβαιώνοντας το «καλό φεγγάρι» που διανύει η ελληνική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε τις παρακάτω κινήσεις:

  • Αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των Εθνικής Τράπεζας, Eurobank και Alpha Bank σε «Β» από «Β-» προηγουμένως («θετικό» outlook).
  • Αναβάθμισε το outlook της Τράπεζας Πειραιώς σε θετικό από «σταθερό» προηγουμένως («Β-» η αξιολόγηση)

Οι παραπάνω αποφάσεις εντάσσονται, όπως εξηγεί ο S&P, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της οικονομίας, όπως και του θετικού momentum της Ελλάδας.

Άλλωστε, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη ανέρχονται πέριξ του 2,5% του ΑΕΠ για την περίοδο 2019 – 2022, δηλαδή σε επίπεδα άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Όσον αφορά τις τράπεζες, ο S&P κάνει ειδική μνεία στην άρση των capital controls, αλλά και στις δεσμεύσεις της Αθήνας για την επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 25 Οκτωβρίου του 2019, o αμερικανικός οίκος αναβάθμισε σε «ΒΒ-» από «Β+» προηγουμένως, τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελλάδα δανείζεται φθηνότερα από την... Ιταλία: Για πρώτη φορά από το 2008

ΔΝΤ: Κατεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη της Ελλάδας, καμπανάκι για την Ευρωζώνη

Tags:
Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, τράπεζα, τράπεζες, ελληνικές τράπεζες, οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, οίκος αξιολόγησης, Αξιολόγηση, S&P
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK