ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ιράν θεωρείται παγκόσμια υπερδύναμη ενέργειας, η χώρα διαθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, το 10% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου. Την είδηση για την ανακάλυψη της νέας πετρελαιοπηγής, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, δήλωσε την Κυριακή ότι στη χώρα του ανακαλύφθηκε μια πετρελαιοπηγή που περιέχει 53 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού.

Ο Ρουχάνι δήλωσε ότι το εύρημα, βρίσκεται στην, πλούσια σε πετρέλαιο, περιοχή του Κουζέσταν του Ιράν.

Η ανακάλυψη αυτής της νέας πετρελαιοπηγής αναμένεται να ενισχύσει το αποθεματικό αργού πετρελαίου του Ιράν κατά το ένα τρίτο. Προς το παρόν, το Ιράν διαθέτει περίπου 150 δισεκατομμύρια βαρέλια αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Τον Ιανουάριο, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) παρουσίασε μια έκθεση στην οποία ανέφερε ότι η παραγωγή πετρελαίου στο Ιράν, περιοριζόμενη από κυρώσεις από τις ΗΠΑ, μειώθηκε τον Δεκέμβριο κατά 520.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι ΗΠΑ επανέφεραν κυρώσεις σε σχέση με την ενέργεια κατά του Ιράν το περασμένο έτος, μετά την αποχώρησή τους από τη συμφωνία πυρηνικών όπλων του 2015, με στόχο να φθάσουν στο μηδέν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν και να τον πιέσουν να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία. Το Ιράν ήταν απρόθυμο να υποχωρήσει στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άρχισε να επαναφέρει κάποιες από τις πυρηνικές δεσμεύσεις του.

Ωστόσο, οι αμερικανικές κυρώσεις - οι οποίες αποθαρρύνουν επίσης τις ξένες επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με το Ιράν - έχουν ωθήσει τη χώρα να αναζητήσει τρόπους αποφυγής τους και η εξαγωγή αργού από λίγο έξω από τον Περσικό Κόλπο μπορεί να είναι ένας από αυτούς.

 

Tags:
πετρελαιοκηλίδα, Πετρέλαιο, Ιράν, Χασάν Ρουχανί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK