00:56 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα θα καθυστερήσει την τελική του απόφαση για την εισαγωγή δασμών στα οχήματα και τα εξαρτήματα αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ.

Η Τετάρτη είναι η προθεσμία που έχει ο Αντιπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, να υποβάλει έκθεση στον Αμερικανό Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πρόοδο της διαπραγμάτευσης μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Το Politico, ωστόσο, μετέδωσε τη Δευτέρα επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή ότι ο Τραμπ αναμένεται να αναβάλει την τελική του απόφαση για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων από την ΕΕ για άλλους έξι μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν να μην υπάρχουν εμπόδια στις συναλλαγές με τις ευρωπαϊκές χώρες και ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί να αυξήσει το εμπόριο με την Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι δύο πλευρές να μπορέσουν να αποκομίσουν πλούτο.

Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ οι ΗΠΑ έχουν έλθει σε σύγκρουση με αρκετές άλλες χώρες με αφορμή τους δασμούς.

Η Κίνα αποτελεί σήμερα τον κύριο αντίπαλο των ΗΠΑ, αλλά η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά της και για τους όρους εμπορίου με τα κράτη της ΕΕ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε νέα εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, η οποία εγκαινίαζε  τη μείωση στους δασμούς στα αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα.

Tags:
Φορολογία, ΗΠΑ, αυτοκίνητα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Δασμοί, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK