01:00 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου εισέρχονται στο μετοχικό κεφάλαιο της Πολυκαταστήματα «Attica», με σκοπό την ενίσχυση του ομίλου και επιδιώκοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Στη δημιουργία ενός νέου, διευρυμένου, μετοχικού σχήματος οδηγούνται τα πολυκαταστήματα «Attica», με την είσοδο και άλλων ονομάτων, με σκοπό την περαιτέρω γεωγραφική ανάπτυξη και την επέκταση του σχήματος σε περισσότερες δραστηριότητες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, με τα «Attica» να δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου για σχεδόν 15 χρόνια, στην εταιρεία συμμετοχών των Κ. Λαμπρόπουλου, Κ. Τσουβελεκάκη και Α. Σγουμπόπουλου, εντάσσονται μέσα από το επενδυτικό όχημα που διαχειρίζεται η Virtus International Partners, καταξιωμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως ο Όμιλος Λασκαρίδη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ο Γιάννης Σαραντίτης, ο Όμιλος Τσάκου και θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Οι νέοι στρατηγικοί στόχοι του σχήματος είναι οι εξής:

  • Επέκταση του ομίλου σε δραστηριότητες όπως το χονδρικό και λιανικό εμπόριο ρούχων, αξεσουάρ και καλλυντικών.
  • Η δημιουργία νέων καταστημάτων, βάσει και των αναγκών του καταναλωτικού κοινού, σε πρωτοποριακές αναπτύξεις όπως αυτή του Ελληνικού.
  • Η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του υφιστάμενου πολυκαταστήματος στο City Link ως ενός premium προορισμού αγορών, μέσα από την επέκτασή του σε νέο χώρο 4.000 τμ.

Το σχήμα σχεδιάζει, επίσης, να εξετάσει τη σύναψη διεθνών συνεργασιών, ενώ τα «Attica» προσβλέπουν στην καλύτερη ανταπόκριση στον μετασχηματισμό της αγοράς, με προτεραιότητά τους την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Virtus International Partners του Λ. Παπακωνσταντίνου που διαχειρίζεται επίσης το Virtus South European Fund και έχει κάνει την πρώτη επένδυση στην ASTIR Vitogiannis ΑΕ, δημιούργησε και διαχειρίζεται το νέο επενδυτικό όχημα και θα έχει την ευθύνη να συμβάλει στη δημιουργία υπεραξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τέλος στα σενάρια: Δεν πωλούνται «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George»

Τετραήμερη εργασία: Μια ελληνική εταιρεία την εφαρμόζει - Ποια είναι τα οφέλη και τα ερωτηματικά

 

Tags:
εταιρείες, πολυκαταστήματα Attica, επιχειρηματικότητα, επιχειρήσεις, επιχείρηση, επενδυτές, επενδύσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK