13:05 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ξένα funds φέρεται να στρέφεται η Αθήνα, σχεδιάζοντας να πουλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευτεί προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Για σχέδια της Ελλάδας να προβεί στην πώληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία σε ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα και να βελτιώσει την εισπραξιμότητα, μιλάει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται, η Αθήνα αναζητάει τρόπους, προκειμένου να αποκαταστήσει το ασφαλιστικό της σύστημα, βελτιώνοντας τους ισολογισμούς των Ταμείων και ενισχύοντας τη βιωσιμότητά τους. 

«Υπάρχει μια στρατηγική που προβλέπει την πώληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, τις οποίες το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει τα τελευταία χρόνια», ανέφερε συγκεκριμένα ένας από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, το πρότζεκτ που όπως σημειώνεται, έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νότης Μηταράκης, θα προβλέπει αρχικά πώληση οφειλών της τάξεως των 12 δισ. ευρώ από το σύνολο των 35 δισ. οφειλών στα βιβλία των ασφαλιστικών ταμείων.

Τα συγκεκριμένα σχέδια της κυβέρνησης φέρονται να αφορούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευτεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και θα επικεντρώνεται σε ποσά άνω των 100.000 ευρώ. 

«Θα είναι ένας τρόπος για να έχουμε γρήγορα χρήματα προκαταβολικά και να βελτιώσουμε την ικανότητά μας να επικεντρωθούμε στο να συγκεντρώσουμε τις πιο πρόσφατες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ελαφρύνοντας το σημερινό βάρος», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση σκοπεύει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να τελειοποιήσει το πρότζεκτ μέχρι το τέλος του 2019, θέτοντας ως στόχο οι πωλήσεις να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2020. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση φέρεται να αναζητάει σύμβουλο για τα σχέδιά της.

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα» ήταν η άμεση αντίδραση του υπουργείου Εργασίας, σε γραπτή του ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες με χρέη στο Δημόσιο - Σχεδόν 500.000 νέοι οφειλέτες μέσα σε έναν μήνα

Tags:
ληξιπρόθεσμες οφειλές, ληξιπρόθεσμα χρέη, Χρέη, οφειλές, ασφαλιστικά ταμεία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK