22:56 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοίγει, τις επόμενες ημέρες, η πλατφόρμα, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα θέρμανσης. Στα 68 εκατ. ευρώ το ποσό που θα διατεθεί φέτος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκρίνοντας παράλληλα διάταξη που καταργεί το όριο των 58 εκατ. ευρώ. 

Πλέον, το ποσό που διατίθεται φέτος φθάνει τα 68 εκατ. ευρώ

«Με τα 68 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντός του τρέχοντος έτους η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, το επίδομα θα είναι σημαντικά αυξημένο, υπενθυμίζοντας ότι το επίδομα θα δοθεί εμπροσθοβαρώς σε όλους τους δικαιούχους πριν από τα τέλη του 2019.

Πέρυσι, είχε χορηγηθεί επίδομα ύψους 0,16 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, με συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης με βάση τα τετραγωνικά της κατοικίας και τη γεωγραφική ζώνη.

Φέτος, όπως εξήγησε ο υπουργός, για να λάβει ο δικαιούχος το επίδομα αρκεί να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου θέρμανσης αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του επιδόματος

Παράλληλα, επεσήμανε ότι προβλέπεται αύξηση 10% του επιδόματος για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Τέλος, φέτος, για πρώτη φορά, αναμένεται να λάβουν πρόσθετο επίδομα οι ορεινοί Δήμοι της Α' Ζώνης που αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί μέχρι τώρα, ενώ οι ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ορεινοί, θα λάβουν υψηλότερο επίδομα κατά 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Αυξημένο και με προκαταβολή φέτος - Ποιοι μένουν εκτός

Tags:
επίδομα θέρμανσης, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK