00:56 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του διεθνούς οικονομικού φόρουμ Thessaloniki Summit, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας να ενισχύσει την παρουσία του στη χώρα του.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, απηύθυνε κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας να ενισχύσει τις επενδυτικές δραστηριότητες στη χώρα του, στο πλαίσιο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ Thessaloniki Summit.

Ενώ πραγματοποιούσε ομιλία αργά το βράδυ κατά τη διάρκεια δείπνου, παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο κ. Ζάεφ διαβεβαίωσε τους παριστάμενους επιχειρηματίες και γενικότερα τους Έλληνες επενδυτές, ότι η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται σε θέση να εγγυηθεί όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη κερδοφόρων δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΑΜΠΕ, ο κ. Ζάεφ στάθηκε στο γεγονός πως στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, η κυβέρνησή του προχώρησε σε ευρείες μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση, η δικαιοσύνη, η οικονομία, πράξεις που διευκολύνουν το έργο των ξένων επενδυτών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως μέσω της οικονομίας οικοδομείται και η φιλία μεταξύ των γειτόνων.

Έχοντας παρακολουθήσει τα όσα ανέφεραν στις ομιλίες τους νωρίτερα οι κ. Μητσοτάκης και Μπορίσοφ από το ίδιο βήμα, ο κ. Ζάεφ, αναφερόμενος στο θέμα του γαλλικού βέτο στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, απευθύνθηκε στους δυο ομολόγους τους σε συναισθηματικούς τόνους.

«Μην μας αφήσετε πίσω. Εσείς είστε οι ηγέτες της περιοχής. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά καθώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Υπάρχει μόνο μία οδός κι αυτή είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η πραγματική ελπίδα για τα Δυτικά Βαλκάνια ήρθε από την Σύνοδο της Θεσσαλονίκης. Παραμένουμε στην ίδια τροχιά, δεν έχουμε άλλη εναλλακτική. Η συμπαράσταση των γειτόνων μας, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε. Στη χώρα μου υπήρξε απογοήτευση από την απόφαση της τελευταίας ευρωπαϊκής συνόδου. Σήμερα, όμως, εδώ στη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντησή μου με τους δυο πρωθυπουργούς πήρα θάρρος να προχωρήσω», τόνισε.

Tags:
επενδύσεις, πρωθυπουργός, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βουλγαρία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK