21:25 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το 2018 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ κάλεσε την Ε.Ε. για πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία. Αμέσως μετά βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η χώρα ίσως συμμαχήσει με τις ΗΠΑ για την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων στη Ρωσία μετά το Brexit.

Οι ρωσικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι έτοιμες για πιο σκληρές κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, σύμφωνα με τον επικεφαλής του δεύτερου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Σεργκέι Μπελίεφ.

«Θα θέλαμε να ειδοποιήσουμε τους εκπροσώπους των ρωσικών επιχειρήσεων για δηλώσεις βρετανών αξιωματούχων για τις προθέσεις του Λονδίνου να συντονίσουν την πολιτική κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία μετά το Brexit και μαζί με τις ΗΠΑ, και αυτό θα είναι πιο σκληρές κυρώσεις. Αυτό είναι κάτι για το οποίο (σ.σ. οι ρωσικές επιχειρήσεις) θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες, δήλωσε.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα διατηρήσει τη θέση της ως προς την αμοιβαιότητα στο μέλλον, εννοώντας ότι θα απαντήσει με αντίστοιχες πολιτικές.

Οι αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν αλυσιδωτή αντίδραση επενδυτών εγκαταλείποντας το Λονδίνο ως επιχειρηματικό κέντρο, ανέφερε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται για την προσαρμογή του εμπορικού καθεστώτος μετά την αποχώρηση του Λονδίνου από την Ε.Ε., που είναι προγραμματισμένη για 31 Ιανουαρίου.

«Καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξει ανάγκη να εισάγουν αριθμό προσαρμογών στο υπάρχον καθεστώς εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας μετά το Brexit. Προφανώς αν θέλουμε να προσεγγίσουμε το ζήτημα με σοβαρότητα, εμείς και οι Βρετανοί πρέπει να κάτσουμε και να εξετάσουμε, σε επίπεδο ειδικών, τι συνέπειες θα έχει το Brexit στις οικονομικές μας σχέσεις. Γίνεται ήδη η σχετική προσπάθεια» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διεξήχθησαν διμερείς συναντήσεις ειδικών της Ρωσίας με τη Βρετανία και την Ε.Ε. στα τέλη Σεπτεμβρίου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Εκτός από το εμπόριο, πρέπει να συζητηθούν θέματα σχετικά με τις μεταφορές, μεταξύ αυτών της εμπορικής ναυτιλίας, που καθορίζονταν προηγουμένως από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, σύμφωνα με τον διπλωμάτη.

Ανέφερε ότι οι δύο χώρες πρέπει επίσης να εξετάσουν την επίδραση του Brexit στις ρωσικές εταιρείες που βρίσκονται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική της βρετανικής οικονομίας λόγω Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον συγκρίνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν με τον Στάλιν

Tags:
Βρετανία, κυρώσεις, οικονομία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK