11:14 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ποσό περίπου 350 έως 400 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται πως θα είναι διαθέσιμο, προκειμένου να διατεθεί για έκτακτη ενίσχυση σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.

Σε 350 με 400 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέρχεται το ποσό, το οποίο θα μπορεί να διατεθεί για έκτακτη ενίσχυση σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.

Σύμφωνα τον τηλεοπτικό σταθμό Star, εφόσον το κοινωνικό μέρισμα 2019 διατεθεί σε δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τότε θα πρέπει να αναμένουν ένα ποσό μέχρι 1.500 ευρώ.

Οι αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το υπερπλεόνασμα που επιτυγχάνεται φαίνεται πως επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών να εξοφλήσει χρέη 200 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, αλλά και να διατηρήσει ποσό 100 - 150 εκατ. ευρώ ως «μαξιλάρι» ασφαλείας. 

Εντός της εβδομάδας, την Τετάρτη, αναμένεται να δημοσιευθεί και η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν, η οποία, κατά τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, θα αναφέρει ότι η χώρα είναι εντός τροχιάς για τους στόχους του 2019 και το 2020, με πρωτογενές πλεόνασμα 3,8% και 3,5% αντίστοιχα.

Κατατίθεται το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού 

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2020, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πρόβλεψη για τον δημοσιονομικό χώρο του 2019.

Η πρόβλεψη για τον δημοσιονομικό χώρο του 2019 αναμένεται να είναι συγκρατημένη, αν και ελαφρώς υψηλότερη από την αντίστοιχη του προσχεδίου του προϋπολογισμού που ήταν 346 εκατ. ευρώ. 

Πρωτογενές πλεόνασμα 5,755 δισ. ευρώ το δεκάμηνο

Κατά τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2019, παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα 5,755 δισ. ευρώ, σημειώνοντας υπέρβαση από τον στόχο των 2,314 δισ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά την παρουσίαση των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού, επεσήμανε ότι «τα έσοδα του Οκτωβρίου ήταν υψηλότερα του μηνιαίου στόχου κατά 71 εκατ. ευρώ, ποσό που ανταποκρίνεται στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα που έχουν αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιθανή νέα μείωση ΕΝΦΙΑ από τον Μάιο – Οι αλλαγές που εξετάζονται στη φορολοταρία

Αντικρουόμενες προβλέψεις ΔΝΤ - Ελλάδας για το χρέος

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οικονομία, Πλεόνασμα, Πρωτογενές πλεόνασμα, Υπουργείο Οικονομικών, Κυβέρνηση, κοινωνικό μέρισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK