00:26 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εξέπνευσε τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της Creta Farms. Ποια επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν τελικά πρόταση.

Δύο επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του ενεργητικού της Creta Farms, όπως γνωστοποίησε το απόγευμα της Τρίτης η διοίκηση της κρητικής εταιρείας.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, η Creta Farms ανακοίνωσε ότι πρόταση εξαγοράς κατέθεσαν τα εξής fund:

  • Impala Investment, η οποία είναι μέτοχος της Λακωνικής Τροφίμων του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου
  • Lime Capital, η οποία ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη
«Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει αξιολόγηση των προσφορών για την ανάδειξη του στρατηγικού επενδυτή, που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της εταιρείας» καταλήγει η ενημέρωση της Creta Farms.

Υπενθυμίζεται ότι το πάλαι ποτέ «καμάρι» της κρητικής επιχειρηματικότητας διανύει μία εξαιρετικά δυσοίωνη περίοδο, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, τα οποία έχουν θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της.

Αιτία για την οικονομική καθίζηση της Creta Farms φέρεται να αποτελεί – μεταξύ άλλων - η διαμάχη μεταξύ των βασικών μετόχων, αλλά και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αξίας άνω των 150 εκατ. ευρώ.

H ολοκλήρωση της διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή, αναμένεται να συμβάλει στην επανέναρξη της παραγωγής της Creta Farms και στο «ξεπάγωμα» έκτακτης χρηματοδότησης, ύψους έως 4 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφαλογιάννης: Το σχέδιο διάσωσης της Creta Farms διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας

Tags:
τρόφιμα, επενδύσεις, επενδυτές, εταιρείες, εταιρεία, εταιρία, Creta Farms
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK