22:23 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια είναι σημαντικό βήμα, ωστόσο δεν είναι αρκετό από μόνο του.

Το σχέδιο «Ηρακλής» της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια «είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος» ωστόσο «δεν αρκεί, δεδομένου του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων που φτάνει τα 75 δισ. ευρώ» σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας την Τρίτη στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Γκράβα, «Οικονομικός Πόλεμος και Νομισματική Ειρήνη: Η Ελληνική Οικονομική Κατάθλιψη», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΤτΕ επεξεργάζεται λύσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν συνολικά το πρόβλημα.

Παρομοίασε, δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον όγκο των κόκκινων δανείων με «βρόγχο που πνίγει το τραπεζικό σύστημα».

Αισιόδοξος για επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2020

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας ότι φέτος θα παρουσιάσει ανάπτυξη 1,9% και το 2020 θα επιταχυνθεί στο 2,3% - 2,5%.

Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε εξάλλου ότι η νέα κυβέρνηση υιοθετεί πιο φιλικές πολιτικές προς τις επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση σε ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις.

Πάντως, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός διότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων και η αύξηση του ρυθμού των επενδύσεων είναι μονόδρομος για την αύξηση της παραγωγικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στουρνάρας: Νέο σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια μετά τον «Ηρακλή»

Στουρνάρας: Δεν φταίω εγώ για τις κακές σχέσεις με τον Τσίπρα - Υπήρχαν πληροφορίες για άλλο νόμισμα

Tags:
Ανάπτυξη, κόκκινα δάνεια, Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK