10:00 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο πλαίσιο τω ανταποδοτικών μέτρων για την ανακούφιση των νησιών του Αιγαίου που θα φιλοξενήσουν κλειστά κέντρα κράτησης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράταση ΦΠΑ γι’ ακόμη ένα χρόνο.

Τα νησιά της Λέσβου, Κώ, Σάμου, Λέρου και Χίου λαμβάνουν μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ γι΄ ακόμα ένα χρόνο, μέχρι το τέλος του 2020.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο των ανταποδοτικών μέτρων της κυβέρνησης για την ενίχυση των τοπικών κοινωνιών, και ειδικότερα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τα οποία θα συνεχίσουν να διατηρούν δομές μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σταδιακό κλείσιμο των υπαρχουσών δομών και το άνοιγμα πέντε κλειστών κέντρων στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Η τελευταία παράταση για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ είχε δοθεί τον Ιούνιο του 2019 και προέβλεπε η ευνοϊκή διάταξη να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στην απόφαση γινόταν αναφορά στην «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών των αυξημένων προσφυγικών ροών στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φορολογικό νομοσχέδιο: Τι προβλέπει για ΦΠΑ και επιχειρήσεις, ποιοι φόροι μειώνονται

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ακίνητα και οικοδομή: Αναστολή ΦΠΑ και έκπτωση 40% για επισκευές

Tags:
μεταναστευτικό, Βόρειο Αιγαίο, Αιγαίο, νησιά, νησιά, μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ, hotspot
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK