02:40 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τέσσερις μήνες παρατείνεται το υπάρχον πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Την παράταση για τέσσερις μήνες του υπάρχοντος πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας έκανε γνωστή ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη δήλωσή του για την 4η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων – περιγράφοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης – ότι υλοποιήθηκαν ενέργειες για να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με στόχο να ενταχθούν στη ρύθμιση περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών.

Ανέφερε, δε, ότι η κυβέρνηση «παρατείνει το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για ακόμη τέσσερις μήνες, από το τέλος τους έτους που προβλεπόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Συνεπώς, το πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία παρατείνεται έως τον Απρίλιο του 2020.

Αναφερόμενος στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της ΕΕ για την Ελλάδα, είπε ότι «εκφράζει τη θετική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας» και πρόσθεσε ότι «χαρακτηρίζεται ως η θετικότερη από τις μέχρι σήμερα τέσσερις εκθέσεις που έχουν εκπονηθεί».

Επικαλούμενος την έκθεση, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι προβλέπει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων οικονομικών, αποδίδοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταϊκούρας: Οι 8 αλλαγές που έρχονται για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Πρώτη κατοικία: Ποιους ευνοούν οι νέες ρυθμίσεις - Όλες οι αλλαγές

Tags:
Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργείο Οικονομικών, πλατφόρμα, πρώτη κατοικία, κατοικία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK