ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό αδήλωτων πωλήσεων μέσω διαδικτύου αποκάλυψαν υποθέσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

Οκτώ υποθέσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής από αδήλωτες πωλήσεις μέσω διαδικτύου, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 5,7 εκατ. ευρώ, έφερε στο φως η ΑΑΔΕ μετά από σειρά ελέγχων.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, κατόπιν έρευνας σε φυσικό πρόσωπο στην Αττική, ιδιοκτήτη καφετέριας, προέκυψε ότι μέσω διαδικτύου πωλούσε παπούτσια χωρίς να εκδώσει 16.378 αποδείξεις τα έτη 2016 και 2017, συνολικής αξίας 1,25 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, από έλεγχο σε εταιρεία εμπορίου ειδών πληροφορικής μέσω διαδικτύου στην Ήπειρο, προέκυψαν αδήλωτες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.

Σε άλλο έλεγχο σε νησί του Ιονίου, σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, διαπιστώθηκε ότι την τελευταία τριετία δεν εκδόθηκαν 4.483 αποδείξεις λιανικής πώλησης, οι οποίες αφορούσαν κυρίως σε γυαλιά ηλίου, συνολικής αξίας 172.980 ευρώ.

Σε έλεγχο σε επιχείρηση που διατηρούσε καντίνα και εξοπλισμό θαλασσίων σπορ στη Θράκη, διαπιστώθηκε εξάλλου ότι δεν εκδόθηκαν τα έτη 2016 και 2017 συνολικά 21.298 αποδείξεις αξίας 889.800 ευρώ.

Επίσης στη Θράκη, από έρευνα σε φυσικό πρόσωπο, προέκυψε ότι δεν εξέδωσε 23.158 αποδείξεις που αφορούσαν σε πώληση ρούχων και παπουτσιών συνολικής αξίας 1,76 εκατ. ευρώ.

Σε άλλη μία έρευνα στη Θράκη, σε επιχείρηση εμπορίου ειδών ιματισμού, καλλωπισμού, λουλουδιών κλπ., διαπιστώθηκε πως την τελευταία τριετία δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία ύψους 339.000 ευρώ από πωλήσεις ρούχων μέσω ίντερνετ.

Σε έρευνα της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη, σε επιχείρηση εμπορίου απομιμήσεων κοσμημάτων, προέκυψαν πωλήσεις μέσω διαδικτύου για τις οποίες δεν είχαν εκδοθεί σε μία τριετία 4.610 αποδείξεις, συνολικής αξίας 157.300 ευρώ.

Τέλος, σε έλεγχο σε νομικό πρόσωπο που παρείχε επιχειρηματικές συμβουλές στην Ήπειρο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 1.643 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών διαφήμισης, αξίας 72.000 ευρώ, καθώς και μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα φορολογικά έτη 2016 έως 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύκλωμα με παράνομο λογισμικό διέγραφε αποδείξεις: Κρυμμένα έσοδα 25 εκατ. ευρώ - Πόσοι εμπλέκονται

Μεγάλη επιχείρηση της ΑΑΔΕ για ποτά «μπόμπα»: Έβαζαν άρωμα στο οινόπνευμα για να θυμίζει τσίπουρο

Tags:
εμπόριο, ίντερνετ, διαδίκτυο, ΑΑΔΕ, φοροδιαφυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK