00:40 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σενάρια για μειώσεις φόρων λόγω του δημοσιονομικού χώρου που προκύπτει από το υπερπλεόνασμα.

Στα 436 εκατ. ευρώ προβλέπει ο κρατικό ς προϋπολογισμός ότι θα κινηθεί για το 2019 το υπερπλεόνασμα, με την κυβέρνηση να εξετάζει σενάρια για το πώς θα διανήμει το υπερπλεόνασμα. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, υπάρχουν διάφορες εισηγήσεις στο οικονομικό επιτελεί για τη μείωση κάποιου φόρου, από το πλεόνασμα που θα προκύψει, εφόσον πρώτα, κρατηθεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας.

Ένα άλλο τμήμα του πλεονάσματος θα κατευθυνθεί προς την ενίσχυση των νησιών για τις προσφυγικές ροές και τα υπόλοιπα συζητείται να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στη φορολογία.

Το έκτακτο μέρισμα αποτελεί ένα από τα σενάρια, με το πλεόνασμα να αποτελέσει τη βασική δεξαμενή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που αφορά συνταξιούχους, ανέργους και νέους.

Παράλληλα, εξετάζεται και η περίπτωση φοροελάφρυνσης σε φυσικά πρόσωπα αντί κοινωνικού μερίσματος. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αν και εξετάζει αυτά τα σενάρια, έχει ήδη εντοπίσει σε αυτά τεχνικές δυσκολίες, οι οποίες θα συνεκτιμηθούν και οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες,  από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακίνητα: Οι αλλαγές που έρχονται από το 2020 σε φορολογία και αντικειμενικές αξίες

Προϋπολογισμός: Πάνω από 1 δισ. για φοροελαφρύνσεις, ενίσχυση εισοδήματος και ανάπτυξη

Στην Κομισιόν ο προϋπολογισμός: Τι προβλέπει για ανάπτυξη, πλεόνασμα και ελαφρύνσεις

 

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Πρωτογενές πλεόνασμα, Πλεόνασμα, Υπουργείο Οικονομικών, φόρος, φόροι, κοινωνικό μέρισμα, μέρισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK