ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για το νέα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το σύστημα εισφορών, και τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τον Ιανουάριο αναμένεται να κατατεθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και σε ό,τι αφορά τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του νέου ασφαλιστικού, επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται ως μισθωτοί αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, θα έχουν παράλληλη ασφάλιση, όπως ισχύει και σήμερα, αλλά θα λάβουν μεγαλύτερη σύνταξη.

Σε ό,τι αφορά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με το skai.gr, μίλησε για ένα απόλυτα ελεύθερο σύστημα, καθώς όπως σημείωσε, στις αρχές κάθε νέου έτους, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει το επίπεδο της εισφοράς και να το αλλάζει εάν το επιθυμεί.

Παράλληλα, παρουσίασε τις εισφορές για την κάθε μια από τις επτά κατηγορίες επαγγελματιών (για συνολικά 1,4 εκατομμύρια μη μισθωτούς):

  • Έως 5 έτη: 126 ευρώ
  • Α επίπεδο: 210 ευρώ
  • Β επίπεδο: 252 ευρώ
  • Γ επίπεδο: 302 ευρώ 
  • Δ επίπεδο: 363 ευρώ 
  • Ε επίπεδο: 435 ευρώ
  • ΣΤ επίπεδο: 566 ευρώ

Σε σχέση με τα αναδρομικά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι, είπε πως βεβαιωμένα «είναι αυτά που έχουν προκύψει στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ από τις 4 -10-2019 και μετά, όσον αφορά τις κύριες συντάξεις και τη βελτίωση της ανταποδοτικότητας, και όσον αφορά και τις επικουρικές συντάξεις και αυτές που έχουν κοπεί πάνω από τα 1.300 ευρώ».

«Έχουμε δεσμευτεί όλοι στην κυβέρνηση ότι τα χρήματα θα επιστραφούν, πάντα συνδυαστικά με τη δυνατότητα και την αντοχή της εθνικής μας οικονομίας», τόνισε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων, την ώρα που η εθνική σύνταξη «παραμένει ίδια», όπως είπε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Βρούτσης: Τι αλλάζει σε συντάξεις και εισφορές – «Εγγυημένος κουμπαράς» ο ΕΦΚΑ

Βρούτσης: Έρχονται αυξήσεις σε συντάξεις και μειώσεις στους φόρους

Tags:
αναδρομικά, Συντάξεις, Γιάννης Βρούτσης, Υπουργείο Εργασίας, ασφαλιστικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK