04:32 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ετοιμάζει νομοσχέδιο, θέτοντας μια σειρά περιορισμών στο πλαίσιο λειτουργίας και δράσης των εισπρακτικών εταιρειών.

Αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών δρομολογεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βάζοντας μια σειρά περιορισμών στην – κατά πολλούς – ανεξέλεγκτη δράση τους.

Με νομοσχέδιο που προωθείται, η κυβέρνηση αναμένεται να βάλει όριο στον αριθμό των επιτρεπόμενων κλήσεων προς τους οφειλέτες, αλλά και να απαγορεύσει την ενόχληση στον χώρο εργασίας.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα βάλει «stop» στις τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, ενώ θα απαγορεύει και τις κλήσεις σε συγγενείς ή τρίτα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους.

Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου

  • Έως τρεις τηλεφωνικές κλήσεις την εβδομάδα – συμπεριλαμβανομένων και των αναπάντητων
  • Απαγόρευση κλήσεων τις ώρες κοινής ησυχίας
  • Απαγόρευση κλήσεων στον χώρο εργασίας του οφειλέτη
  • Απαγόρευση ενόχλησης συγγενικών προσώπων του οφειλέτη

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης είχε προαναγγελθεί προ εβδομάδων από τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργίαδη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για σχέδιο με στόχο τις «παρενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες

Έφοδος του Ρουβίκωνα σε εισπρακτική εταιρεία

Tags:
Υπουργείο Ανάπτυξης, Νομοσχέδιο, τηλεφωνική γραμμή, τηλεφωνική επικοινωνία, κλήση, εισπρακτικές εταιρίες, εισπρακτική εταιρεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK