08:37 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εμπορική λειτουργία του αγωγού TAP θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020, οπότε θα έχει ελεγχθεί και τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία το σύνολο του αγωγού έως και την Ιταλία.

Η εισαγωγή της πρώτης ποσότητας φυσικού αερίου του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) ξεκίνησε σε τμήμα 2 χλμ. μεταξύ του ποταμού Έβρου και του Σταθμού Συμπίεσης στους Κήπους.

Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται αν η υποδομή είναι απόλυτα ασφαλής και έτοιμη για λειτουργία σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα λειτουργίας και ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εισαγωγή αερίου στο σύστημα του αγωγού συνιστά ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο προς την έναρξη παραδόσεων φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Shah Deniz II στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εμπορική λειτουργία του αγωγού θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020, οπότε θα έχει ελεγχθεί και τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία το σύνολο του αγωγού έως και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή λειτουργίας του TAP Ρικάρντο Ρουίζ Νούνιεζ βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. «Ξεκινήσαμε την πρώτη εισαγωγή φυσικού αερίου στο σύστημα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας για την ασφάλεια, το περιβάλλον και τα πρότυπα ποιότητας που ακολουθούμε» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Τζον Χάινς, διευθυντής τεχνικού σχεδιασμού αναφέρθηκε στα 3,5 και πλέον χρόνια από την έναρξη της κατασκευής του αγωγού.

«Έπειτα από 46 εκατομμύρια ώρες εργασίας με ασφάλεια, και έπειτα από 128 εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης χωρίς να σημειωθεί σημαντικό συμβάν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε το σύστημα του αγωγού έτοιμο για τη σύνθετη φάση του commissioning» ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TAP Λούκα Σιεπάτι, τόνισε ότι οι επόμενο μήνες της δοκιμαστικής λειτουργίας του αγωγού και με τους προοδευτικούς ελέγχους είναι κομβικοί «να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του ΤΑΡ και τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2020».

Σε συνέχεια του commissioning στο πρώτο τμήμα του αγωγού, θα συνεχίσει η σταδιακή εισαγωγή αερίου και σε άλλα τμήματα του ΤΑΡ στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Αλβανία και την Ιταλία.

Ο TAP είναι μέρος του νότιου διαδρόμου Φυσικού Αερίου, μιας αλυσίδας ύψους 40 εκατ. δολαρίων και μήκους 3.500 χλμ. που εκτείνεται από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη.

Θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του αζέρικου τμήματος της Κασπίας Θάλασσας προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός συνδέεται με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη νότια Ιταλία.

Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, φυσικό αέριο, αγωγός φυσικού αερίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK